Ridbanor i Skåne

Grundläggningar

​Det är viktigt att man får en bra uppbyggnad av ridbanan med en dränerande botten och ett genomsläppligt material för att så snabbt som möjligt bli av med vattnet på ridbanan. Vi utför även arbete med sviktande material t.ex. rubberground och sviktmatta.​

Rubberground​

Rubberground består av nerklippta gummibitar som läggs i botten av ridbanan. Detta ger ridbanan en inställbar svikt som aldrig försvinner, alltså kan du ha ett mycket fast toppskikt.

Det finns många fördelar med att ha en gummibana, några av dem är:​

Fungerar för all typ av ridsport.

Minskning av ben/ledrelaterade skador på hästen tex. hov- och kotledsinflammation

Termofunktion vid kyla, minskar risken att ridbanan fryser på vintern.

Miljötestat på Luleås Tekniska Universitet.

Sviktmatta GEN II

​Ridbane- och paddockmattorna utvecklades speciellt för hoppning och dressyr.

​Det ger en mycket god dränering samt bra svikt underifrån. Det finns tre olika varianter av mattan, anpassat efter ryttaren och hästens behov.

​Mattan är konstruerad på så vis att den ger svikt under väldigt lång tid. Svikt är viktigt för hästens hälsa då den skonar både leder och ben. Samtidigt ger den en känsla av att man rider ovanpå.​

Ridunderlag

​Det finns många olika material som du kan använda som ridunderlag, men det gäller att hitta det som passar din häst och ryttare bäst. Vi kan erbjuda er flera olika sorters ridunderlag, kontakta oss så kan vi komma på vilket som passar er bäst!

Hästspecial

Hästspecial är ett underlag som vi använder mycket eftersom det fungerar på utebanan samt innebanan, med skillnaden att man använder sig av mindre kveg i blandningen när man anlägger en utebana. Detta är ett stabilt material vid rätt blandning som med fördel kan läggas både ute och inne. Det är också ett bra material att blanda ner fiber i för att ytterligare förbättra svikten och stabiliteten, med nästan samma goda resultat som silikatsand.

Silikatsand

​Silikatsand är ett underlag som nu är mycket populärt.

​Silikatsand är en specialmixad fin, ljus och dammfri silikatsand som även innehåller tre typer av fibrer, vilket gör att sanden blir stabil och sviktig.

​Detta är en perfekt lösning om man vill få in mer ljus i ridhuset eller om ridbanan är placerad där det förekommer mycket blåst.

Makhipp

Är också ett beprövat material.
Materialet finns i olika blandningar för att bäst passa till just ditt ändamål med ridningen.

Stolpsättning

Vi utför även arbete med att sätta staket till hagar och paddockar. Staketet finns i tryckt material samt kreosotbehandlat. Vi kan utföra det med slanor, elrep eller elband.
Det finns även ett antal olika grindar att välja mellan. Vi har både stolpar, slanor och grindar till försäljning.

HJ i Sjöbo AB

Smultrongränd 8​
275 37 Sjöbo

​​Telefon: 0416-185 55

Mobil: 070-540 60 61

Fax: 0416-185 55